Sticka till barnbarnen

Som mormor eller farmor vill man självklart ge sina barnbarn det bästa, och man vill att de ska vara varmt klädda om hösten och vintern. Det finns då inget som är bättre än att själv sticka kläder till barnen, och på så sätt ge dem kläder samtidigt som man visar sin kärlek.

En av de som stickar själv är nobelpristagaren Aung San Suu Kyi. Innan hon återvände till Burma för att kämpa för landets frihet och för demokrati bodde hon i England, och under den tiden stickade hon bland annat en egendesignad tröja. Denna tröja såldes på auktion för 335 000 kronor, efter att ett budgivningskrig startat. Utropspriset var å andra sidan inte heller i det billigaste laget, då det låg på 6000 dollar.

Du behöver dock inte vara en lika erfaren stickare och kläddesigner som Aung San Suu Kyi för att sticka en tröja eller ett par vantar till ditt barnbarn. Tvärtom, barnkläder lämpar sig utmärkt för de som är nybörjare, eftersom de inte kräver så stor garnåtgång (vilket ger utrymme för att göra fel). Att plaggen är små gör också att man inte behöver repa upp lika mycket om man skulle göra ett misstag. Det finns många stickmönster att köpa billigt via internet, eller i olika garn- och pysselbutiker om man inte har tillgång till en dator eller internet hemma. Om du frågar om hjälp i butiken kan de välja ut ett mönster som passar din nivå och din smak.Sticka till barnbarnen 11

När du väl har kommit igång med stickningen kan det vara svårt att lägga den ifrån sig. En god nyhet är då att vett och etikett-experten Magdalena Ribbing anser att det går utmärkt att ta med sig en liten stickning som sysselsättning under sociala sammankomster på caféer, krogar och restauranger. Ännu bättre blir det om man tillsammans med sina vänner bildar en syjunta, så att handarbetet kan bli fokuspunkten för de sociala sammankomsterna.

Om du stickar kläder åt ditt eller dina barnbarn vill du säkert kunna märka kläderna med deras namn. Det kan du till exempel göra med fina namnlappar, som du hittar på Namnband.se.

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 Farmormormor.se