Pyssla med barnbarnen inför högtider

Det finns inget bättre att göra med små barn än att pyssla tillsammans med dem. Speciellt om det är inom ett visst tema eller ämne.

Det är sådant barnbarnen kommer att minnas resten av sina liv, hur de alltid brukade pyssla inför en specifik högtid, som till exempel jul eller påsk, med sina mor- eller farföräldrar. Det kan också ge en uppskattad paus för föräldrarna i stressiga högtidstider.

Påskpyssel

Att pyssla inför påsk är enkelt. Man köper helt enkelt fjädrar, ståltråd, gula flörtkulor, orangefärgat papper, piprensare och ägg. Sedan man kan låta sina barnbarn skapa egna kycklingar att hänga i påskriset genom att med piprensare sätta ihop två gula flörtkulor som huvud och kropp. Sedan får barnen måla ansikte på sina kycklingar och skapa ben av piprensare. Av det orangea pappret kan man sedan klippa ut en romb och fästa som en näbb. Sedan fäster man en sytråd någonstans på kycklingen och hänger upp den i påskriset tillsammans med fjädrar fästa med ståltråd. Sedan kan man koka ägg eller köpa frigolitägg och låta barnen måla dem med pennor eller vattenfärg och penslar för att skapa påskägg.

Julpyssel

Vid jul kan man låta barnbarnen prova på att skapa sina egna julgranskulor. Allt du behöver för detta är att köpa bollar gjorda av frigolit eller ett liknande lätt material, paljetter i olika färger och former, knappnålar, pennor och vattenfärg. Sedan får barnbarnens kreativitet flöda fritt. De kan måla kulorna, de kan skapa mönster genom att fästa paljetter med knappnålar i den mjuka frigoliten eller rita fritt med olika färgpennor. Vid detta pyssel gäller det bara att hålla ett öga på barnen så att de inte skadar sig eller andra med de vassa nålarna.

Häng sedan upp de färdiga julkulorna i granen så att barnen kan få en känsla av stolthet över att de skapat något så fint att du vill visa upp det för alla som kommer för att titta på granen.

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 Farmormormor.se