Farmor och mormor – en roll att vara stolt över!

Att få barnbarn är som att få fler gåvor senare i livet där man blir påmind om hur det var att ta hand om sina egna små. Att vara farmor eller mormor, är en viktig del av livet som spelar en stor roll för barnbarnen i deras liv.

Rollen som farmor och mormor är viktig!

Att träffa sina barnbarn och göra roliga saker ihop, förgyller vardagen och skapar minnen för livet. En unik känsla av att bli mormor är som ett andra moderskap som man upplever åter igen. Även om barnens mamma och pappa ska vara förebilder för barnet, kan även en mormor och farmor förgå med gott exempel och vara den där kloka personen som ger bra råd i livet. Det finns dock bra råd om hur delaktig man ska vara i barnbarnens liv så att man inte tar över föräldrarnas roll för mycket. När man blir äldre har man sin pension men ibland räcker det inte riktigt till med pengarna. Har man då en del guld liggandes hemma som man inte använder, kan man tjäna en slant. Då kan man sälja sitt guld och få en riktigt bra ersättning som kan komma väl till pass. Rollen som en farmor kan vara som en bästa vän för många barnbarn och en vän man ska kunna lita på. En farmor och mormor kan bli lite som en mentor genom barnbarnens liv även när de blir lite äldre. En mormor och farmor ska gärna kunna lyssna och ge goda råd om livets upp- och nedgångar.

Barnbarnen får inte glömma mormor och farmor!

Ser man till det omvända, ska barnbarnen inte heller glömma mormor eller farmor. När barnbarn blir större tonåringar eller närmar sig vuxen ålder, är det lätt att de blir distraherade av livets alla vägar och val. En bra och stabil relation i grunden med sina barnbarn, gör att det är lättare att umgås även när barnbarnen blir äldre. Det är bra att påminna barnbarnen ibland att ses eller komma över på middag när de är som mest distraherade av annat. Att vara farmor och mormor är en säregen gåva i livet som de flesta barnbarn är mycket glada över att få ha.

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 Farmormormor.se