Så blir du det bästa stödet för dina barn och barnbarn

Att få barnbarn brukar vara något som många ser fram emot. Man brukar kalla det livets efterrätt. Det som brukar vara populärt med just barnbarn är att du då klarat dig igenom föräldraskapets alla prövningar med dina egna barn och kan med barnbarnen helt och hållet välja vilka delar du vill vara med på. Du behöver inte uppfostra dem, det är föräldrarnas uppgift. Givetvis är uppfostran något som alla hjälper till med men i huvudsak är det föräldrarna som ska sköta detta. Som mor eller farförälder kan du skämma bort dem precis så mycket du bara vill. Givetvis brukar föräldrarna försöka ha ett finger med i spelet även här för att kontrasterna inte ska bli för stora. Oftast är barn och barnbarn väldigt medvetna om skillnaderna som kan råda vad gäller vad man får göra hemma respektive hos farmor eller mormor. Det brukar te sig ganska naturligt att det gäller olika regler där och hemma.

Den trygga punkten

Far och morföräldrar brukar bli en trygg och lugn punkt i barnbarnens liv. Dels beror nog detta på att barnbarnen kan känna av att deras föräldrar ser en trygghet i sina föräldrar och därför känner sig även barnbarnen trygga där. Sedan brukar barnbarnen som sagt bli något alldeles speciellt eftersom det handlar om det bästa man har som sedan i sin tur fått barn, det kan bara inte bli annat än guldklimpar för mor och farföräldrar. Mor och farföräldrar brukar vara bra lärare i hur vi ska tänka om familjen och att lära oss ta vara på varandra. Att få åka på semester med sina barnbarn kan vara något alldeles extra att få uppleva för båda parter samtidigt som det alldeles säkert också är minst lika uppskattat av föräldrarna som då får lite tid på tumanhand som oftast inte hör till vanligheterna efter man fått barn. Att kanske hinna äta middag och prata vuxenprat utan att barnen är med. Alla vinner på dessa helger eller veckor eller hur länge det må vara, det blir en speciell tid för alla inblandade.

Rå om varandra

Många bor kvar i de hem där man uppfostrade sina egna barn och kan på så vis stoppa in barnbarnen i de rum deras föräldrar bodde i när de bodde hemma vilket är en speciell känsla i sig. en våningssäng kan vara bra att skaffa för att fixa sovplatser även om man inte ha så stor yta att röra sig med, man kanske har sålt sitt hus och flyttat till en lägenhet på äldre dar och då ger en våningssäng bra sovplatser på liten yta. Har man inte plats för sängar så kan man ha smidiga uppblåsbara madrasser som funkar perfekt som extra sängar när barnbarnen hälsar på. Finns i olika varianter och tar liten plats när de inte används och ofta är det populärt och mysigt att sova på golvet . ta tillvara på tiden med familjen så mycket det bara går, man har bara en familj och vi har inte varandra kvar för alltid!

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 Farmormormor.se