En dag på stan med barnbarnen – förslag på aktiviteter

Visst är det helt fantastiskt att vara mor- eller farförälder! Man har möjlighet att få spendera tid tillsammans med sina barnbarn, men slipper den vardagliga stressen som hör barnen till. Som mor- eller farförälder får man njuta av de absolut finaste stunderna tillsammans och många ställer mer än gärna upp och passar barnen när föräldrarna inte har möjlighet eller behöver spendera tid på tu man hand. Vad kan man då hitta på tillsammans med sitt barnbarn? Möjligheterna är oändliga och oftast är det fantasin som begränsar en mest. Barn är sällan kräsna och kan underhållas på de absolut enklaste sätt. I denna text får du som mor- och farförälder tips på härliga aktiviteter att göra tillsammans med barnbarnen, som passar de flesta åldrar och väderförhållanden. Att hitta på något kul tillsammans behöver inte kosta mycket pengar och dessutom får ni härliga minnen tillsammans att se tillbaka på när barnet är större.

Glass eller museum – vad väljer du?

Bor man i en större stad brukar det finnas mängder med roliga aktiviteter som anordnas specifikt för barn. Främst är det på kulturhus eller på museum om aktiviteterna äger rum, men man kan även besöka en spännande teater eller biograf för den som föredrar att göra något mer stillsamt. Om vädret tillåter kan det vara en fantastisk idé att vandra genom gatorna i staden, äta en glass i en vacker park och kika i små mysiga souvenirshoppar. Det bekväma är att oavsett årstid arrangerar museum och bibliotek ofta roliga saker man kan ta med barnen på, t.ex. sagostunder, pyssel tillsammans med andra barn eller intressanta och utvecklande experiment som barnen får testa på. Även om det inte är helt gratis så är Tom Tits Experiment ett fantastiskt äventyr för både stora och små. Här får barn och vuxen chans att leka runt i vetenskapsmuseet och kan avnjuta något gott i den trevliga restaurangen. För den som söker helt kostnadsfria alternativ finns det ett flertal andra museum med riktigt spännande utställningar, bland annat storfavoriten Naturhistoriska riksmuseet och Medeltidsmuseet.

Enkel underhållning är också kul

Vanliga helger är sällan svåra att fylla med olika aktiviteter. Barnen har spenderat vardagarna på förskola eller i skolan och har troligtvis en hel del planer och saker som ska göras när helgen väl kommer. Främst är det dock loven som kan kännas långtråkiga, speciellt om man som förälder har svårigheter att ta ledigt för att vara hemma. Det är då man som mor- eller farförälder kan rycka in. I Sverige brukar fritidsverksamheter för barn och Stockholms stad se till så det alltid finns saker att göra och det är sällan som dessa aktiviteter är mycket kostsamma. Naturligtvis är det alltid bäst att välja en aktiv man som mor- eller farförälder orkar med och som barnet i fråga har ett intresse för. Ibland räcker det faktiskt gott och välj med en bunt ritpapper, fingerfärg och en stor dos med fantasi. Vill du få mer tips på spännande aktiviteter kan du kika in här för mer roliga förslag.

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 Farmormormor.se