Kul på lekplatsen

Att vara på lekplatser tillsammans med sina barn eller barnbarn kan vara fantastiskt kul. Ofta finns det så mycket att göra för barnen att de kan leka själva långa stunder. Det finns också möjligheter för föräldrar att interagera med barnen på olika sätt. Till exempel kan man hjälpa till och ge fart på gungan eller sitta på gungbräda tillsammans med sitt barn. Ibland kan man också åka linbana tillsammans med barnen eller bara sitta i sanden och leka och bygga tillsammans. Det är också mysigt att ta med sig fika till lekparken och sitta där och äta.

Nya lekplatser byggs runt om i Sverige

Det finns mängder av lekplatser i Sverige och nästan oavsett vilken stad man befinner sig i så finns det några lekplatser att nyttja. De flesta liknar varandra ganska mycket. Det brukar finnas gungor och lekställningar och ibland något mer. Många är rätt gamla och slitna men det byggs och renoveras också mycket runt om i landet. nya lekplatser planeras i Söderköping, Stockholm, Uppsala, Malmö och Göteborg. På nya lekplatser finns ofta nya typer av lekmöjligheter. Företagen som konkurrerar om att sälja utrustning till lekplatser kommer ständigt med nya innovationer. Det kan verkligen vara värt att göra ett besök på en av alla dessa nya lekplatser.

Risker med lekplatser

Även om det oftast bara är roligt att besöka en lekplats bör man vara medveten om att det kan finnas risker med leken där. Till exempel bör barnen aldrig ha hjälm på sig när de leker på lekplatser. Det kan finnas en risk för att de fastnar i en klätterställning och blir hängandes i hjälmen. Då kan det i värsta fall leda till att barnet kvävs om hjälmens band trycker mot halsen. Det är också viktigt att alltid ha uppsikt över sina barn eller barnbarn och inte släppa dem ur sikte alltför länge. Ibland kan det dessutom finnas tung trafik i närheten av lekplatser.

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 Farmormormor.se